Паркирал си като идиот!

Инициативи, предложения и идеи за общи начинания, касаещи форума и мотоциклетите.

Модератор: Редактори

Паркирал си като идиот!

Мнениеот Грахче на 03 Ное 2009, 12:30

http://www.kato-idiot.com/
Ако не сте виждали тази страничка - хвърлете едно око :abravo:
Самостоятелен енергиен източник.
Аватар
Грахче
Генерал-майор
Генерал-майор

Re: Паркирал си като идиот!

Мнениеот Chiron на 03 Ное 2009, 13:05

Хахахахаха поръчах си 50 .... лошото е че няма да ми стигнат за дълго време .... :lol:
Аватар
Chiron
Сержант
Сержант

Мнениеот Stranger на 03 Ное 2009, 13:52

По принцип не е лошо като идея, тъй като дебили колкото искаш, обаче аз лично преди малко спрях на един ъгъл на кръстовище, знаейки, че преча на видимостта и определено не е това най-доброто място за колата, но просто нямаше друга възможност... На всяко друго свободно местенце щях да преча я на гараж, я на изход на нещо-си, я на някой друг паркирал... и то благодарение на 50% от спиращите наоколо, които заемат минимум място и половина... Мисълта ми е, че - да, има дебили, които паркират неправилно, но една голяма част от така паркиралите са там поради липса на друго място... Всички знаем, че София е твърде тясна за количеството автомобили в нея и честно казано на мен са ми достатъчни вечните бележки "Не паркирай тук!"(разбирай "това си е моето място ПЪК"), "ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ!" (разбирай същото като горното) и тем подобни все в тоя стил...
Не е лошо като идея ама на мен ще ми е доста тъпо да си намеря такова нещо на колата след като 15-20 минути съм обикаляла уличките и съм търсила място, на което все пак ще преча най-малко...
Honda Hornet 600 '01
Изображение
Аватар
Stranger
Капитан
Капитан

Мнениеот rumba на 03 Ное 2009, 15:33

Тия стикери излезнаха за сефте още миналата година на експото. Имаше някакво показно на плотер дето и реже освен всичко и печатаха точно тези стикери. От там имам 5-6... Забавни са де :)
"Еее,що да е скука на магистралата бе?Аз там най-обичам-хубав асвалт и мнооого газ :)"
Изображение
Аватар
rumba
Майор
Майор

Мнениеот MyCTaKaP на 04 Ное 2009, 00:03

Проблем с мястото за паркиране всеки има, но наглите изпълнения като запушване на врата на входа или на 5см от стената/зебра, за да не могат да минат пешеходците заслужават публичен разстрел.
"Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем."
Аватар
MyCTaKaP
Капитан
Капитан

Мнениеот akulcho на 04 Ное 2009, 00:29

...всякакви подобни неща са лигави глупости...! ще ме прощавате, ама трафика в тоя хаотично населен (пренаселен в някои части) град се решава кардинално:

1. Тотална забрана за зареждане на магазини за часовете от 8 до 18 часа в делнични дни - да си прецезират зареждането всички молове, дюкяни, гаражи и прочее.
2. Понятието широк център да стане абсолютна синя зона - не ме вълнува че живееш там, или се лишаваш от колата, или сменяш жилището за такова с паркинг/гараж.
3. Картите за градски транспорт с намаление за пенсионери да не важат в пиковите часове, а за студенти и ученици да са до 21 часа.

P.S. да се забранят офисите в жилищни сгради
mother-fucker
Аватар
akulcho
Админ
Админ

Мнениеот Freeride на 04 Ное 2009, 00:31

akulcho написа:...всякакви подобни неща са лигави глупости...! ще ме прощавате, ама трафика в тоя хаотично населен (пренаселен в някои части) град се решава кардинално:

1. Тотална забрана за зареждане на магазини за часовете от 8 до 18 часа в делнични дни - да си прецезират зареждането всички молове, дюкяни, гаражи и прочее.
2. Понятието широк център да стане абсолютна синя зона - не ме вълнува че живееш там, или се лишаваш от колата, или сменяш жилището за такова с паркинг/гараж.
3. Картите за градски транспорт с намаление за пенсионери да не важат в пиковите часове, а за студенти и ученици да са до 21 часа.

+1 къде да подпиша

П.П. 4 Въвеждане на винетка за софия
NTV650 on the road again :)
Аватар
Freeride
Подполковник
Подполковник

Мнениеот akulcho на 04 Ное 2009, 00:36

...няма къде да се подпишеш, за съжаление дискриминираните в моя пост са електорат, а останалите сме идиотите дет блъскаме за да храним тях и избранниците....
mother-fucker
Аватар
akulcho
Админ
Админ

Мнениеот Kuku на 04 Ное 2009, 08:35

Винетката за центъра хем е добро хрумване, хем не е - ако стане платено влизането в центъра тия дето пречат най-много пак ще влизат.... ако ме разбирате правилно ;)
А по принцип идиотското паркиране от принуда се различава доста с идиотското паркиране от НЕможене :D
Лошото е, че тоя стикер и да го намеря на колата си.... кво от тва :^o
Изображение
Аватар
Kuku
Майор
Майор

Мнениеот Johny Bravo на 04 Ное 2009, 18:21

Добра идея е този стикер. Виждал съм и подобни от типа на "Аз съм Арабин и живея в пустиня" и др. :shock:
@ куку, идеята и послянието на стикера са ясни, и са насочени към що-годе разбрания и срамежлив глупендер, който съзнателно е спрял на забранено място. А и ако стикера е с размер примерно 25х25см или 30х30см и е с качествено лепило /като тия дето ги лепят в Бизнеспарка ако и в нарушение/, такова че като му го лепнеш на стълкото над лявата чистачка да не може да го махне и да гледа през прозореца като тъпак... ме съмнява че ще повтори глупостта си...
Лошото е, че има "нова мода" в центъра, която всъщност не е отскоро... Всеки Божи ден се разправяме с ИДИОТИ, според които, като спрат ПРЕД ОБОЗНАЧЕН ГАРАЖ и си напишат телефона или с цялата си наглост оставят визитка и проблема им е решен?!?! :shock: Сякаш някой им е длъжен когато ИСКА ДА ПОЛЗВА ГАРАЖА СИ да се обажда на всеки ТЪПАК спрял пред него?!?!
Аз лично ще си направя още такива стикери!
+359878 HARLEY
Аватар
Johny Bravo
Подполковник
Подполковник

Мнениеот Грахче на 04 Ное 2009, 21:47

мога да кажа само, че съм съгласна с цацин. никакви половинчати мерки няма да свършат работа.
но има и още,по краищата на тази синя зона трябва да се направят паркинги. истински, големи, защитени. оставяш си МПС-то и отиваш на крак да си вършиш работата. Ем приятно, ем изключително полезно. И ще става много по-бързо, повярвайте. Вместо да се влачиш като черво из задръстванията, а после по половин час да се чудиш къде да се паркираш - малка разходка и си вършиш работата. Аз напоследък си оставям колата в Младост, хващам си метрото и си ходя по работа из центъра. Извинявам се, но общо метрото + разходката - 20 минути. Да стигна от Младост до НДК за 20 минути? Е няма как да стане просто...
Самостоятелен енергиен източник.
Аватар
Грахче
Генерал-майор
Генерал-майор

Мнениеот Johny Bravo на 04 Ное 2009, 22:30

Ми то затова е Метрото! Тепърва ще осъзнаваме предимствата му...
+359878 HARLEY
Аватар
Johny Bravo
Подполковник
Подполковник

Мнениеот teoted на 05 Ное 2009, 10:15

akulcho написа:...всякакви подобни неща са лигави глупости...........

Агрии, както се вика на енглиш!

Това ме подсеща за разни колеги, които мрънкат тук там, че колите им пречат да си карат моторите ......
По-лесно е да обидиш, отколкото да изтърпиш обида. Честният човек не търпи да го оскърбяват, а силният не оскърбява.
HONDA CBR 1100XX SuperBlackbird
http://www.easyriders-mc.com
Аватар
teoted
Полковник
Полковник

Мнениеот Fats на 05 Ное 2009, 11:02

Това със стикерите ми се вижда доста смешно и безсмислено. Освен ако стикерът не е с размера на предното стъкло и да не може да се отлепя с подръчни средства. Освен това не съм склонен да плащам някому по измислени цени за няколко стикера. Уважавам търговската инициатива, но не и когато под прикритието на уж благородно кауза някой се опитва да ме "врътне".
Аватар
Fats
Генерал-майор
Генерал-майор

Мнениеот Chronograph на 05 Ное 2009, 16:28

Подобно нещо бяхме измислили доста преди тоя сайт, но явно добрите идеи идват на умните тикви.
Преди години имахме проблем с разни навлеци, които парикраха вместо пред техния си вход- пред нашия. понеже сме в България- нашто си е нащто и т`ва е взехме ентелегентни мерки. Забраних на съседа да мята яйца че от пръските се цапаха и нашите коли, а изсъхнало яйце ебава боята сериозно. На самозалепваща хартия формат А4 разпечатахме стикерчета 10на 10 см някакъв текст- "паркирали сте на частен имот, собственост на живущите от блок еди кой си" и картинка с "паяк" и кола в любовен дует. След 20-на залепяния на саморъчно изработените стикери навлеците изчезнаха. Вероятно е гадно всяка сутрин да си разлепваш стикер от предното стъкло. :D
Аватар
Chronograph
Сержант
Сержант

Мнениеот Chaser на 06 Ное 2009, 12:24

Johny Bravo написа:Лошото е, че има "нова мода" в центъра, която всъщност не е отскоро... Всеки Божи ден се разправяме с ИДИОТИ, според които, като спрат ПРЕД ОБОЗНАЧЕН ГАРАЖ и си напишат телефона или с цялата си наглост оставят визитка и проблема им е решен?!?! :shock: Сякаш някой им е длъжен когато ИСКА ДА ПОЛЗВА ГАРАЖА СИ да се обажда на всеки ТЪПАК спрял пред него?!?!
Аз лично ще си направя още такива стикери!

В нормалните държави, ако искаш да ти се пази мястото пред единичен гараж, си го плащаш. Имаш право на място само ако вътре можеш да вкараш повече от три коли.
ride to arrive
Аватар
Chaser
Подполковник
Подполковник

Мнениеот Johny Bravo на 06 Ное 2009, 13:39

A в нашата НЕнормална държава, според теб, как би било редно да процедира човек, ако иска да ползва собствения си гараж безпроблемно? :roll:
+359878 HARLEY
Аватар
Johny Bravo
Подполковник
Подполковник

Мнениеот LoveHate на 06 Ное 2009, 14:10

Довлачваш стария Москвич на баща си и си го паркираш пред гаража, така си сигурен че друг няма да спре, а ти си го местиш когато си искаш:) И инвестираш в акомулатори на всеки 3 месеца.
Memento Mori
Аватар
LoveHate
Админ
Админ

Мнениеот akulcho на 06 Ное 2009, 20:41

...според мен да си остави визитката е доста цивилизовано, звъниш на човека - вкарваш/изкарваш колата и се разделяте като бели хора... офертата на Гьонев си е типично ганьовска... :D :D :D

...в тая връзка съм забелязал една много широка разпространена мода в София (предполагам и в другите по-големи градове) - направил си от гаража нек'ъв дюкян, през тоя дюкян минават днеска около 60 буса да ги питат има ли нужда от минерална вода, салфетки, прахове, хляб и незнам си какво още и това умножено по Х заради конкуриращите се борси и производители, той сложил личната си кола отпред, щото видите ли това си било пред него - може да се наложи да скокне да дозареди нещо, а ако го няма е поставил там някакви касетки и когато някой спре - излиза лелката продавачка и почва да крещи, щот Шефа ако си дойде и няма място ще я уволни... и какво се случва - на тясната уличка остави че няма къде да спреш ако ти се наложи (всички си имаме някаква работа не само пред дома си) ми и ако ти се случи да минеш по такава пряка, непрекъснато чакаш някакви спрели баничарки и бусове на аварийни свалящи нещо за въпросния дюкян... ай сиктир бе...!!! ЗАБРАНА НА ТАКИВА МАГАЗИНИ ИЗОБЩО! аз ги бойкотирам като нищо не си купувам там където не мога да паркирам, дори за цигари ходя до ОMV например...
mother-fucker
Аватар
akulcho
Админ
Админ

Мнениеот Johny Bravo на 07 Ное 2009, 17:54

Аз не съм длъжен да звъня на всеки културен селянин, който е спрял пред гаража ми! В конкретния случай в центъра няма как да спра ДРУГАДЕ за да изчакам примерния водач да дойде и да измести колата си... Трябва да циркулирам из преките, защото видите ли, има и други коли, минаващи по улицата и те също не са длъжни да чакат Него, респективно мен и да се изнервяме цивилизовано, само защото НЯкой има наглостта да паркира пред гараж, който е добре обозначен и се ползва по предназначение...
Самото действие е показателно! Какъв човек трябва да си, за да паркираш пред гараж?!
+359878 HARLEY
Аватар
Johny Bravo
Подполковник
Подполковник

Следваща

Назад към Инициативи, организации