Ха , то вярно станало тема. Ми да кажа накратко какво бях започнал да си мисля - по скоро обиколка на определен регион , за цялата страна трябва доста време , по-периференниете региони , които не са масови и общоизвестни дестинации , но за сметка на това крият бисери на природата, и не са почнали да се унищожават от човешкото присъствие - било забутани автентични села , в които времето е спряло или местни забележителности . За пример да дам това , че в моя окръг има все още села , през които никога не съм минавал , няколко водопада , манастири, и др. подобни неща за които не съм чул , а местните ги знаят . По правило пътищата из забутаните региони са доста зле, така че мотора трябва да с малко по офроад възможности , но и да няма проблем да се движи по шосе. От друга страна , пътната мрежа , към границите върви понякога във лъчев тип , тоест , има случаи , когато две села са например на 2 км едно от друго , но ако искаш да минеш по асфалт , трябва изминеш 10 км , а между селата си има черен път - от тук и възможноста да се мине по него с подобен мотор. Като реален замисъл имах да се спусна по западната граница , до южнта , и от там до Триградския регион . Тръгне ли човек да се заглежда по картата с желание и с google earth под ръка , може да си направи невероятен маршрут. Проблема обаче е ако искат да се срещнат няколко човека с подобни намерения , и са в различни краища на страната . Да не се бърка идеята и с ендуро каране - такова си практикуваме всяка седмица

. По скоро нещо от адвенчър тип - раницата , палатката , седмица свободно време , и желание за приключение ... Ако някой има готови идеи направо може да организира возенето , от определена дата, пък другите да си направят сметка дали ги устройва и до колко ги устройва. За моят регион , и конкретно около Белоградчик - ако има навити да се обадят , може да е дори за уикенд. Около русенския Лом също има прекрасни места за разходки , той си знае за кого се отнася

.